Riviertafels: een eyecatcher in huis

Riviertafels, hoe kies ik de juiste tafel?

Leuke vraag! Je hebt vast prachtige afbeeldingen gezien: riviertafels, waarbij de meest exotische kleuren over het blad heen lijken te stromen. Prachtig, uniek en stiekem zelfs een beetje rustgevend. Wie ziet zo’n riviertafel niet in zijn eigen interieur shinen?! Maar, wat is het eigenlijk voor soort tafel? En waar moet je op letten? Wat is een eerlijke prijs voor een epoxy tafel River table? Wij geven je antwoord op al je vragen over riviertafels. Weet je al zeker dat je een riviertafel wil? Vraag dan direct een offerte aan!

Zijn die riviertafels, naast prachtig, ook praktisch? 

Voordat we antwoord kunnen geven op deze vraag, geven we je eerst wat informatie over de technische kant van de riviertafel. Riviertafels worden gemaakt van epoxy. Epoxy is een 2 componenten mengsel. Voor het gebruik van het thermo hardende mengsel in riviertafels geldt simpelweg; zodra hij bij jou thuis staat, dan is het eigenlijk een bijna perfect meubelstuk. Het is namelijk een unieke tafel, het is goed te onderhouden, het is slijtvast (mits normaal gebruikt uiteraard), hittebestendig tot 60 graden Celsius (en tot -30 de andere kant op gemeten). Mits gecoat met epoxy is de riviertafel zelfs weersbestendig, waterdicht en is het goedje eindeloos in de kleurmogelijkheden. De valkuilen zitten in het deel vóórdat je epoxy tafel river bij je thuis staat. Riviertafels zijn klussen voor een ervaren vakman. 

riviertafels

Een expoxy tafel rivier wordt gemaakt door een vakman

Het afwegen, mengen en gieten is een uiterst secuur klusje. Hier alleen kan al zoveel misgaan dat je zonder goede voorbereiding grote kans hebt dat je mengsel gaat koken, witte sneeuwachtige neerslag in je epoxy achterlaat of niet eens (volledig) uithardt. En als je dan in het achterhoofd houdt dat epoxy een duur ingrediënt is, dan kan je project fors duurder uitvallen. 

Een ervaren vakman kan jou goed adviseren over een expoxy tafel rivier. Over de keuze voor een Uv-bestendige tafel bijvoorbeeld. Hij denkt ook goed na over wat de juiste verwerkingstemperaturen zijn, de giethoogten en hoeveel tijd hij heeft om te mengen en het te gieten.  

De prijs van een epoxy rivier tafel ligt wat hoger dan je misschien gewend bent. Dit komt door de goede materialen en de vele uren werk die in de tafel gaan zitten. Denk aan de voorbereiding, mengen, gieten, dagen uitharden, schuren en de afwerking. Maar, dan heb je ook wat! 

Welke houtsoort kies jij voor jouw epoxy tafel rivier?

Een ander belangrijk onderdeel is het hout van de tafels. Er zijn voor een riviertafel verschillende mogelijkheden. Om te beginnen zijn er de exotische houtsoorten. De meest bijzondere vormen, houtstructuren en nerftekeningen komen dan in beeld. Met soms even bijzondere namen, wat dacht je van Carapanauba of Afrormosia. Bekendere houtsoorten zijn olijf, (wortel)noten, Suar en teak. Maar je kunt ook prachtige eindresultaten creëren van minder ver groeiende bomen. Zo zijn er met eiken-, en beukenhout ook een prachtige epoxy river table te maken!

Hoe worden riviertafels gemaakt?

Riviertafels worden gemaakt door 2 delen hout zo in een mal te plaatsen dat er in het midden een strook ontstaat. Een rivierbedding als het ware. Deze wordt vervolgens volgegoten met het kleurmengsel naar jouw keuze. Daarna kan het gaan uitharden, al dan niet transparant. 

We slaan alle technische stappen over. Wel is het belangrijk wat je daarna als afwerking kiest. Zo kan er gekozen worden voor het oliën van het hout en om de nerven extra te laten uitkomen. Je kunt het ook kleuren met olie, al dan niet met 2 componenten. Ook kan je ervoor kiezen om het oppervlakte met transparante epoxy af te dekken. Het volledig coaten van riviertafels maakt dat ze geschikt zijn om buiten in de tuin, op je balkon of op het dakterras te zetten. Als je jouw riviertafel echt een bijzondere touch wil geven, denk dan aan ledverlichting in je river table. Dit zorgt voor een biologerende rivier. Heerlijk starend in het water, met je drankje in de hand. Om bij weg te dromen. 

Wat is de prijs van een riviertafel?

Riviertafels zijn dus eigenlijk altijd maatwerkprojecten. De prijs wordt berekend op jouw wensen en keuzes.. De afmetingen, hoeveelheid epoxy, hoeveelheid schuurwerk en niet in de laatste plaats de prijs van je hout; al die zaken bepalen de prijs van jouw droomtafel. 

Je kunt in elk geval rekening houden met een bedrag tussen €1500,- en €3.500,- incl. btw.  En welke tafel je uiteindelijk ook kiest, eenmaal aan tafel begint het creëren van onvergetelijke momenten. Met familie, geliefden of vrienden. Goede wijn, goede gerechten en goede gesprekken. 

Enthousiast geworden?

Ben je nieuwsgierig naar de haalbaarheid van jouw fantasieën? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen vrijblijvend contact op. Voor je het weet staat er een pronkstuk in je interieur. 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.