Kies voor een houten eettafel met epoxy

Een houten eettafel met epoxy; wat een mooie combinatie. Dat je tafel van hout moest worden was al snel duidelijk; natuurlijke materialen en de tekeningen in het hout. Het zijn prachtige, unieke kunstwerken rechtstreeks uit de natuur. Maar een houten tafel met epoxy is pas echt uniek. Je kunt hiermee eindeloos creatief zijn. Een tafel hout met epoxy is dus altijd een goede optie! En waarschijnlijk heb je al een beeld in gedachten hoe jouw unieke tafel eruit moet zien. Samenvattend; je weet zeker dat je een epoxy hout tafel wil, maar hoe nu verder?  We gaan je helpen! Weet je al zeker dat je een houten eettafel met epoxy wil? Vraag dan een offerte aan!

Wat is epoxy?

Misschien is het belangrijk eerst wat meer te vertellen over het magische goedje; epoxy. Het is een thermische hardend mengsel en bestaat uit 2 componenten. Als je de hars en de harder in (exact) de juiste hoeveelheden afweegt en daarna grondig mengt ontstaat er een chemische reactie. 

Dit is het startsein tot iets prachtigs. Het uitgeharde product is namelijk zeer goed bruikbaar voor interieur en buiten. Het is goed te bewerken, frezen en schuren. Het is keihard en weersbestendig. Het kan temperaturen van -30 en +60 graden Celsius aan, en is ook geschikt voor buiten. 

Het leuke, naast al die technische pareltjes, is dat je op creatief vlak nog gelukkiger wordt van dit spul. Zo kan je alle kleuren van de regenboog toepassen in jouw epoxy hout tafel. Maar daar houdt het niet op; je kunt epoxy tot elke mogelijke graad van transparantie mengen. Wat jij mooi vindt. Daarnaast kan je veel kleureffecten toepassen. Denk bijvoorbeeld aan marmer-effecten, parelmoer, metallic en allerlei soorten glitter. Maar misschien kies je wel voor uni-kleuren. Wil je het écht personaliseren, denk dan aan het ingieten van objecten, logo’s of iets anders wat jouw houten eettafel met epoxy moet uitbeelden. Het is jouw unieke kunstwerk.

Zijn er ook nadelen aan houten eettafel met epoxy?

Nou, die zijn er zeker. Maar het mooie is dat die zitten vooral in de productiefase. We horen je denken; mooi, dat is niet mijn probleem. En je hebt gelijk, behalve dat dit uiteindelijk uitmondt in het prijskaartje van jouw houten tafel met epoxy. 

Wil je dit goed doen, dan weet je dat je niet shopt in het voordeligste segment. We zullen een paar prijsrisico op drijvers noemen. Het begint al bij de keuze van epoxy. De leverancier, maar ook de varianten die er zijn. Je hebt te maken met giethoogtes, temperaturen, uithardingstijden, UV-bescherming, en het zogenaamde “potlife-window”. De laatste term is het kritieke aantal minuten dat je hebt om het na het mengen te verwerken. Heb je eenmaal de juiste spullen gevonden, dan is het afwegen en uiterst goed mengen een volgend struikelblok. Doe je een van beiden niet goed, dan riskeer je sneeuwachtige epoxy, kokende epoxy, of deels niet hardende stukken in je houten eettafel met epoxy. 

Dus op jouw lijstje stond; epoxy hout tafel. Maar jouw maker beseft als het goed is dat dit lijstje veel langer is. Hopelijk, want anders zijn jullie beiden niet blij. Dit zijn klussen voor ervaren vakmannen. 

Als je jouw tafel laat maken door een echte vakman, dan weet je zeker dat je een echte eyecatcher hebt. En weet je waarom je ook alweer een tafel hout met epoxy op je verlanglijstje had gezet. Het genieten kan dan echt beginnen. Met vrienden, geliefden en familie. Of gewoon alleen, aan jouw unieke houten tafel met epoxy. Een goed glas wijn, een ambachtelijke kop koffie en begin met het creëren van onvergetelijke momenten. 

Wil je ook een houten eettafel met epoxy?

Wil je hulp of dat we met je meedenken? We nemen vrijblijvend contact met je op als je onderstaande formulier invult. Wil je liever direct een offerte? We helpen je graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.