Hulp nodig bij het kiezen van een houten tafelblad met epoxy?

Wij helpen je verder!

Heb jij ze al gezien? Prachtige plaatjes van unieke tafels. Een houten tafelblad met epoxy is eigenlijk altijd een eye-catcher. Maar waar moet je op letten als je voor een houten tafelblad met epoxy gaat? We nemen je mee. We bekijken de verschillende mogelijkheden, techniek en de eerlijke prijzen. Wil je direct een offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook!

De soorten

Een hout met epoxy tafel is altijd maatwerk. Samen met een ervaren vakmensen zoek je uit hoe jouw tafel er uit komt te zien. Zo heb je de boomstamtafels; dan ga je voor plakken boom die in zijn geheel uit de stam zijn gezaagd. Vervolgens kan je grote of kleine spleten en gaten opvullen met de epoxykleur van jouw keuze. 

Ook kan het oppervlak geseald worden met transparante epoxy. Op deze manier wordt de stam beschermd tegen het weer en water. Daardoor wordt de tafel ook geschikt voor buiten. Ook heb je de mogelijkheid om 2 of meerdere stukken hout in de epoxy te verwerken. Soms worden hier bijzondere soorten hout voor gebruikt. Je hebt vast wel eens plaatjes gezien van plakken hout met grote spleten en gaten erin. Zo is de keuze van het hout enorm van invloed op het geheel. 

Een bekende houten tafelblad met epoxy is de riviertafel of lava tafel. Hier wordt door een of meerdere stromen het midden van het blad tot een lavastroom of rivier omgetoverd. Prachtig om te zien, alsof je een privé stekje hebt aan een tropisch blauwe rivier. Dus of je nu een groot stuk van een boom, twee kleinere stukken of allerlei delen wil gebruiken; bij een houten tafelblad met epoxy kan alles. Helemaal als we ons wat verdiepen in epoxy zelf.

houten tafelblad met epoxy

Wat is epoxy?

Het is misschien leuk om wat meer over de eigenschappen en mogelijkheden van epoxy te weten. Epoxy is een thermo-hardende, 2 componenten mengsel. Zodra de hars en de harder elkaar raken gaat het reageren. Eenmaal uitgehard heb je een zeer goed te bewerken, keiharde materie. Ideaal voor het maken van bijvoorbeeld meubels dus, of in dit geval jouw hout met epoxy tafel. 

Maar er is meer. Het is waterdicht, weerbestendig en kan temperaturen aan van -30 tot +60 graden Celsius. De trek- en druksterkte van epoxy is zelfs 2 keer zo groot als dat van beton. Tenminste als de bereiding goed is. Je kunt eindeloos met mate van transparantie en kleuren spelen en je kunt zelfs  kiezen voor diverse kleurcombinaties. Of varianten als metallic of parelmoer. Je kunt glitters, flakes of olievlek-technieken toepassen. Om deze lijst af te maken: wat dacht je van het ingieten van objecten in jouw houten tafelblad met epoxy? Heb je bijvoorbeeld tastbare herinneringen aan het strand? Of wil je jouw tafel op kantoor met het bedrijfslogo’s? 

Het proces van een houten tafelblad met epoxy

Nu komt een lastige deel van het verwezenlijken van jouw hout met epoxy tafel. Het vinden van de juiste kwaliteit epoxy. De juiste variant voor jouw project en de voorbereidingen zijn belangrijk. Laat dit daarom altijd door een ervaren vakman doen. Je wilt natuurlijk geen vergeling van je epoxy tafel, omdat de uv-bescherming niet op orde was. Ook wil je geen sneeuwachtige neerslag terugzien in de tafel. En die kansen zijn er. 

De afwerking en dan… genieten!

Het afwerken is minder spannend, maar wel een hoop werk. Het schuren van epoxy is een van de meest tijdrovende klussen. De vakman werkt van grof naar een steeds fijnere korrel. Jij bepaalt hoe glanzend je wil eindigen. Hoe fijner de korrel namelijk, hoe glanzender het wordt. Als dit klaar is, dan wordt het hout geschuurd en smeer je er (kleur)olie op.

Vervolgens kan alles nog geseald worden met epoxy, eventueel polijsten en de lange reis is volbracht. Monteer het onderstel (de poten) eronder en laat je pronkstuk de centrale rol in je interieur maar grijpen. Vanaf nu begint het bouwen van onvergetelijke momenten aan jouw unieke houten tafelblad met epoxy. Heerlijke drankjes, heerlijke gerechten en waardevolle gesprekken. Of gewoon met een lekker glas wijn in de vlammen van je open haard staren. 

Wil jij ook een houten tafelblad met epoxy?

Ben je nu benieuwd geworden naar de slagingskans van jouw ideeën? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen vrijblijvend contact met je op. Dan kunnen we samen kijken of je binnenkort je eigen eyecatcher aan het klaarmaken bent voor een gezellig avondje met familie, vrienden of geliefden.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.