Een epoxy tafelblad laten maken

Epoxy tafel laten maken: hoe werkt dat?

Je wordt tijdens je zoektocht steeds overladen met al die prachtige afbeeldingen. Allemaal unieke tafels, stuk voor stuk ontzettend mooi! Maar hoe krijg je jouw wensen omgezet in een blikvanger van een tafel? Eigenlijk wil je dus op maat een epoxy tafelblad laten maken. We lopen de onbegrensde mogelijkheden en valkuilen graag met je door. Of kies direct voor een epoxy tafel laten maken. Twijfel je na het lezen van dit artikel nog? Vul dan onderaan deze pagina het contactformulier als je graag eerst nog wat meer informatie wil.

Wat is epoxy?

Eerst een korte uitleg over wat epoxy is. Want waar hebben we het dan eigenlijk over? Epoxy is een thermohardende kunststof. Dit proces is handwerk en luistert extreem nauw. Daarom is dit een klus die vraagt om vakmanschap. De mogelijkheden zijn bijna oneindig, zolang er met de juiste kwaliteit van ingrediënten wordt gewerkt en er een nauwkeurige werkwijze is.

De mogelijkheden bij een epoxy tafelblad laten maken 

Optie 1. Meerlaagse coating 

De eerste optie is de mogelijkheid om jouw tafel een meerlaagse coating te geven van epoxy. Hierdoor wordt het lucht-, en waterdicht afgesloten. Als je kiest voor transparante epoxy, dan kan je bijvoorbeeld de natuurlijke tekening van de houtnerven prachtig uit laten komen. Let wel op dat de UV-bescherming goed voor elkaar is. Als dit niet het geval is, dan wordt de coating langzaam geel.

Optie 2. Gaten en spleten opvullen

De volgende mogelijkheid is dat je jouw unieke epoxy tafelblad creëert door de gaten en spleten op te vullen met epoxy. Hiervoor is een enorm kleurenpalet beschikbaar. Dit kan eventueel gecombineerd worden met strepen of accenten in andere kleuren. Ook effecten zoals transparantie, metallic, parelmoer en flakes behoren tot de mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld de unieke nerfstructuur uit laten komen, of door slim met kleuren te spelen de tafel helemaal passend te maken voor jouw interieur. 

Optie 3. Combineren met andere materialen 

De 3e mogelijkheid is dat je grote stukken epoxy combineert met andere materialen. Bekende voorbeelden hiervan zijn de epoxy river-tables (riviertafels) of lava tafels. Vaak wordt hier aan beide kanten hout gecombineerd met een stroom van epoxy in het midden. Met alle kleurvarianten in het achterhoofd kan je ook hier je creativiteit de vrije loop laten. 

Of misschien hoef je geen houtnerven te zien, maar wil je zwart gemarmerd epoxy met in het midden een mengsel van rood, oranje, geel en wit als stroom lava. Weet wat jij al wat je wil? Zo kun je jouw unieke epoxy tafelblad laten maken.   

Optie 4. Objecten, foto’s of materialen 

Je kunt ook allerlei objecten, foto’s of materialen in de epoxy tafel laten gieten. Op deze manier personaliseer je jouw tafel maximaal. Dingen uit het verleden, van een hobby of passie. Maar ook zakelijk biedt dit veel kansen! Alles wat met het bedrijf, haar historie of de branche te maken heeft, kan in de tafel uitgebeeld worden. Maar ook thuis kan dit dus heel bijzondere resultaten opleveren. Word je al enthousiast?

Een complete epoxy tafel laten maken

Bij een tafel hoort natuurlijk een poot. Dat lijkt minder van belang, maar dat is niet het geval. Het zou de stijl of uitstraling met zijn vorm en kleur juist moeten versterken. Hier kan je voor subtiel gaan of juist voor een robuuste stijl kiezen, maar ook de kleuren van het onderstel zijn bepalend voor het geheel. 

Laat ons jou helpen! 

Vind je het nu lastig waar je moet beginnen om jouw unieke epoxy tafelblad te laten maken? Laat je dan vrijblijvend adviseren. We helpen je graag met het maken van de verschillende keuzes. Vul onderstaand contactformulier in en dan maken we samen met jou een uniek meubelstuk. Een goede investering, want aan tafel worden vaak die mooie, gezellige en onvergetelijke herinneringen gecreëerd.

Neem contact met ons op

Wil je hier meer over weten en jouw eigen epoxy tafelblad laten maken? Vul dan onderstaand formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.