Een epoxy tafel zwart aan je interieur toevoegen?

Unieke tafel

Het zijn niet te negeren plaatjes. Uniek mooie stukken hout met zwarte epoxy. De contrasten tussen de door de natuur getekende houtnerven en het zwarte goedje zijn prachtig. Een epoxy tafel zwart is eigenlijk in elk interieur een eyecatcher.    

Op de epoxy tafel zwart kan je eindeloos je creativiteit loslaten. Zo kan je prachtige marmer-lijnen of goud-, en zilveraders door de epoxy heen laten lopen. Of misschien wil je dit allebei wel. Je kunt ook kiezen voor geoliede hout en dat de hoofdrol laten spelen. Of wat denk je van een eindeloze keuze aan transparantie van de zwarte epoxydelen van je tafel. We vertellen je graag wat meer over een epoxy tafel zwart. Liever direct een offerte aanvragen? Dat kan ook!

Wat betekent het als je kiest voor een epoxy tafel zwart?

Je hart is door een epoxy tafel zwart veroverd, maar wat is epoxy eigenlijk? Epoxy is een 2 componenten mengsel dat je precies moet afmeten en mengen. Beide stappen luisteren enorm nauw. Overigens is er veel dat precies werken vereist als je kiest voor een epoxy tafel. Alleen al de keuze welke epoxy het meest geschikt is voor de tafel. Er zijn veel soorten en kwaliteitsverschillen. Maar je moet rekening houden met vragen als; wat is de maximale giethoogte, de mengverhoudingen, hoeveel kleurpigment moet ik gebruiken, hoe warm of koud mag het zijn tijdens verwerken en wanneer mag ik een eventuele volgende laag opgieten? En hier houdt het lijstje niet op. Het is dus niet zomaar een klusje, maar eentje waar dus ervaring en vakmanschap voor zijn vereist.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is niet alleen prachtig, maar ook ideaal. Zo kan een epoxy tafel temperaturen van -30 tot +60 graden aan. Het is water en weersbestendig, dus ook geschikt voor buiten. Als je de tafel buiten wil zetten, dan moet hij volledig geseald zijn met epoxy. Meestal wordt dat met een transparante laag gedaan, zodat alles wat er onder zit kan sprankelen. 

Maar er is veel meer! De druk-, en treksterkte van epoxy is, zolang de bereiding goed is, dubbel zo groot als die van beton. Je nieuwe tafel beschadigt daarom niet snel. Mocht het toch gebeuren, dan kan het eenvoudig gerepareerd worden. 

Als je de onbeperkte kleurmogelijkheden wil weten, dan zijn we nog wel even bezig. Toch nieuwsgierig? We geven je een paar voorbeelden! Je kunt ongelimiteerd metallic-kleuren maken. Of parelmoer, of unikleuren of glitters en flakes. Ook kan je het mengsel net zo transparant maken als je wil. Er zijn veel mogelijkheden dus! Een epoxy tafel zwart wordt vaak om het contrast van het zwarte ingepland.    

epoxy tafel zwart

Kies voor een vakman

Alleen maar voordelen dus! Dat klopt. Als de tafel eenmaal bij je thuis staat. Maar daarvoor zijn er een hele hoop spreekwoordelijke beren. Er kan veel misgaan. Van kokende mengsels tot sneeuw-aanslag in je masterpiece. Of dat (delen van) je creatie niet goed of helemaal niet uitgehard zijn. Of wat denk je ervan dat je mal leeggelopen is terwijl jij dacht dat alles stond uit te harden. Niet grappig, tenminste als dit bij je thuis is. Daardoor is het geen goedkoop segment om in te shoppen. Er kan enorm veel mis gaan. Ben je niet ervaren, laat een vakman jouw droom epoxy tafel zwart maken. 

Want zoals we eerder zeiden, zodra je tafel er eenmaal staat en de risico’s achter de rug zijn; dan weet je waarom je die tafel wilde. Dan kan het grote genieten beginnen. Vrienden, familie en geliefden aan tafel. Een goede kop koffie, dat heerlijke gerecht, dat ene wijntje, dat spel… Dan begint het creëren van onvergetelijke momenten. 

Wil jij ook een epoxy tafel zwart?

Ben je nu positief onrustig geworden van al dat moois, we helpen je graag om je interieur of terras te verrijken met een unieke tafel. Klik op de link of vul in onderstaande formulier je gegevens in en we nemen vrijblijvend contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.