Een epoxy tafel buiten; een unieke toevoeging aan je tuin

Investeren in buitenmomenten

Je hebt grootse plannen. Je gaat investeren in je buitenmomenten. Een goed plan! Want iedereen kent die heerlijke tuinmomenten. Het genot van een drankje, de gezelligheid van bezoek of familie of juist ontspannende rustmomenten. Opladen in je eigen tuin. En wat is er dan mooier om op de centrale plek een unieke epoxy buiten tafel neer te zetten? Ben je er al van overtuigd dat je een epoxy tafel voor buiten wil? Vraag dan een offerte aan en we helpen je graag verder!

Geniet van je epoxy tafel buiten 

Je ziet het al helemaal voor je: een unieke tafel in je tuin. Maar kan het ook? Het korte antwoord is; ja, een epoxy buiten tafel kan zeker. Mits je het goed doet. De epoxy zelf is goed bestand tegen water-, en weersinvloeden. Zelfs temperaturen zijn niet direct een probleem. Tenminste, als dat tussen de -30 en +60 graden Celsius blijft. Ook krasvastheid hoeft geen probleem te zijn. We horen je denken, wat is het probleem dan? Kom maar op met die Epoxy tafel buiten!

Waar moet je op letten bij een epoxy buiten tafel?

Er is een aantal dingen waar je op moet letten als je een epoxy tafel voor buiten wil kopen. Om te beginnen is er ontzettend veel verschil in kwaliteit van de epoxy. De 2 componenten dienen zeer nauwkeurig afgewogen te worden om vervolgens goed gemengd te worden. In deze stappen zitten al een aantal valkuilen. Ergens een fout maken kan resulteren in kokende epoxy. Of een storende sneeuw-waas in je uitgeharde pronkstuk. Het kan er ook voor zorgen dat helemaal niet, of niet goed, kan uitharden. In beide gevallen heb je echt een probleem. 

Daarna begint het gietproces. Hierbij moet alles kloppen. Denk aan de temperatuur, giethoogte, een waterpas staande en waterdichte mal. Ook de timing tussen het mengen en het gieten is cruciaal; de epoxy begint namelijk meteen al te reageren. Daarbij is de temperatuur van het goedje en de omgeving ook nog eens belangrijk. Een echte klus voor een ervaren vakman dus!

Daarnaast moet je erop letten dat de ondergrond van de tafel geschikt moet zijn. Als je bijvoorbeeld een boomstam tafel wil combineren met epoxy, dan zijn dat over het algemeen dikkere planken hout. Dit houdt in dat de kern van het blad hoogstwaarschijnlijk vochtiger is dan de buitenkant. Als je de epoxy tafel voor buiten wil gebruiken dan moet deze volledig geseald zijn met epoxy. Als er daardoor (te veel) vocht wordt opgesloten, dan kan dat een zichtbare laag worden of zelfs houtrot veroorzaken. Zorg bij boomstamtafels dus voor (machinaal) gedroogd hout. 

Dit geldt overigens niet voor gedroogde en verlijmde eiken delen en niet voor MDF basis. Alleen zul je met MDF nooit de prachtige combinaties van houtnerven en epoxy kunnen maken. Maar, niet getreurd, iemand die weet waar hij mee bezig is kan jouw epoxy buiten tafel maken. Het is door al die dingen alleen helaas een wat duurdere categorie van tafels. Sterker nog, een goedkope epoxy tafel zou je zelfs heel voorzichtig moeten maken. 

Stel je eigen epoxy tafel voor buiten samen! 

Als je ervoor zorgt dat bovenstaande allemaal goed geregeld is, dan begint het grote genieten. Als de tafel eenmaal staat, dan weet je waarom je het deed. Je hebt dan een unieke en prachtig tafel. Zo’n maatwerk samenspel tussen epoxy en hout is altijd een mooi middelpunt. Of het nu tafel met een lavastroom is, een rustgevende rivier of als je kiest voor aders van edelmetaal. Binnen, buiten of in kantoor. De enorme keuze in kleuren, zoals metallic, parelmoer, glitters, graden in transparantie en combinaties ervan maken dat geen tafel hetzelfde is. Misschien wil je wel een tafel met gedimde ledverlichting die de epoxy nog meer tot leven brengt. Start je favoriete muziek, trek die fles open, dien het eten maar op, zet dat spel maar klaar, pak dat heerlijke boek er maar bij, stook de buitenhaard maar op en geniet. 

Enthousiast geworden? 

Ben je enthousiast over een epoxy buiten tafel? En wil je vrijblijvend geïnformeerd worden over de mogelijkheden? Vul onderstaande contactformulier in en we nemen contact met je op. We nemen samen je wensen door en misschien zit je binnenkort al aan je eigen unieke epoxy tafel buiten.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.