Een epoxy rivier tafel kopen?

We vertellen je meer over het kopen van een epoxy rivier tafel

Het is bijna mediteren aan tafel. Je kunt uren staren naar de stroom die midden over je tafel lijkt te lopen. De kleuren doen je denken aan tropisch blauw water, alsof je op vakantie bent. Een Epoxy rivier tafel kopen: dat klinkt als een prima investering. We gaan natuurlijk niet zeggen dat je niet meer op vakantie hoeft, maar wel dat je vaker dat vakantiegevoel hebt. Samen met vrienden, geliefden of familie genieten aan tafel. Weet jij al zeker dat je een epoxy rivier tafel wil kopen? Vraag dan eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

Maar zo’n epoxy rivier tafel kopen, hoe werkt dat eigenlijk?

Iemand noemde het een keer ‘een houten tafel met een rivier van glas’. Hier komt het dichtbij in de buurt. Maar ga je een rivier tafel kopen, dan krijg je iets dat veel mooier en beter is. Als glas namelijk  breekt, barst of op welke manier dan ook kapot gaat is het gevaarlijk. Bij epoxy ligt dit anders. Denk bijvoorbeeld aan de druk- en treksterkte. Deze is dubbel zo groot als beton. We vertellen je daarom eerst wat over het mysterieuze mengsel zelf. 

Vertel mij meer over epoxy

Epoxy is een thermo-hardende kunststof met oneindige mogelijkheden. Zowel het bewerken als de creatieve mogelijkheden qua kleuren en toepassingen zijn nagenoeg oneindig. Maar er zijn meer eigenschappen die het zeer geschikt maken om te gebruiken als meubel. Helemaal uniek. Alle uni-kleuren, alle gradaties van transparantie, kleur-effecten zoals parelmoer en metallic, ingebouwde ledverlichting en zo zijn er nog veel meer opties! Deze tafels zijn tevens zo te maken dat ze ook buiten kunnen staan. Ook zonder dat dit overdekt is. Epoxy is namelijk lucht en waterdicht en bestand tegen temperaturen van -30 en +60 graden Celsius. 

En zo zijn we weer terug bij de houten tafel met de rivier van glas, maar dan beter. Ga je een epoxy rivier tafel kopen, dan kan je in overleg met de specialist jouw gedroomde creatie laten maken. Zo kun je kiezen welke kleuren jouw rivier moet hebben. Je kunt bepalen hoe de delen naast de rivier er uit moeten zien. En wil je een eiken tafel of liever een boomstamtafel? En in welke tint? Wil je daar transparante epoxy overheen? Of eerst een kleur en dan nog een laag epoxy. Zo zie je maar: alles kan. Er is eigenlijk maar één nadeel te noemen, en die speelt voordat hij thuis staat als jouw pronkstuk. 

Het enige nadeel van een epoxy rivier tafel kopen

Omdat het maken van een epoxy rivier tafel een klus is die vakmanschap en ervaring vereist, is het niet de meest voordelige categorie waar je in kunt shoppen. Het goedje vraagt namelijk een nauwgezette benadering. Dit geldt alleen al voor het maken van de epoxy. De duur van het mengen, de verhouding van de 2 componenten, maar zeker ook de kwaliteit van het mengen is bepalend voor het eindresultaat. En dan hebben we het nog niet over de sneeuwachtige mist die kan ontstaan, kokende epoxy en het amper of niet uitharden van het mengsel. Dit zijn zomaar wat zaken die ervoor zorgen dat je hier niet zomaar zelf mee moet gaan knutselen. 

Het maken van een, eenmalig te gebruiken, maatwerk mal is stap die ervaring vraagt. De mal moet natuurlijk volledig dicht zijn. Ook moet je de mal behandelen, zodat de epoxy tijdens het uitharden niet aan de mal hecht. Alle gewichten en verhoudingen van de epoxy afmeten, de kleur in de juiste hoeveelheid klaar hebben en het eerder omschreven mengen kan beginnen. Soms moet er in meerder lagen gegoten worden. Dan is er tijd nodig, zodat het kan uitharden. Ook moeten er soms oneffenheden of luchtbellen weggewerkt worden. Is de tafel na enkele dagen uiteindelijk goed uitgehard, dan begint het afwerken. Dit vergt veel schuur-uren, en afwerken. Maar daar komt dan uiteindelijk de parel glanzend uit de oester. 

Je kunt begrijpen dat dit uiteindelijk allemaal op jouw bonnetje terecht komt. Maar… als dat moment achter de rug ligt, dan heb je wel iets prachtigs staan. Dan weet je waarom je dit allemaal hebt gedaan. Het unieke en mooie eindresultaat! Een goede kop koffie aan tafel, je favoriete muziek aan en staren naar die helderblauwe stroom. 

Begint het te schemeren, dan pak je de afstandsbediening en laat je de tafel oplichten vanuit de rivier. Zelfs de lichtkleuren kan je aanpassen. Een meesterwerk!

Ben je overtuigd?

Krijg je nu de positieve kriebels van jouw ideeën over het aanschaffen van een epoxy rivier tafel? We helpen je graag en vrijblijvend verder. Klik op de link, of vul onderstaande formulier in en we nemen contact met je op. 

Misschien zit je binnenkort met vrienden of familie onvergetelijke momenten op te halen. Terwijl de wijn je smaakt, heerlijke muziek op de achtergrond en vóór je, een rustgevende rivier. Want overal geldt; aan tafel is thuis.      

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.