Wil je een epoxy eiken tafel kopen?

We vertellen je meer!

Wat zijn ze mooi! Je hebt er vast wel eens afbeeldingen van langs zien komen. Als je kiest voor een epoxy eiken tafel, dan heb je het kunstzinnige van de natuurlijke nerftekening gecombineerd met een wondergoedje. Epoxy zorgt ervoor dat de mogelijkheden oneindig zijn. Moet het de vorm van een rivier- of lava tafel hebben? Of wil je dat de natuurlijke gaten en spleten opvallend – of juist niet opvallend- worden gevuld met het thermisch hardende mengsel? 

Met epoxy kun je bijzonder gevormde eiken stammen tot een rechthoekige tafel maken. Je kunt het eiken door middel van olie of andere behandelingen prachtig uit laten komen, terwijl de epoxy een kleur heeft die perfect past in je interieur. Er zijn talloze en allemaal unieke ideeën te verzinnen. Weet je al zeker dat je een epoxy eiken tafel wil kopen? Vraag dan een offerte aan.

Een epoxy eiken tafel: waar moet ik op letten?

Epoxy en eiken transformeren tot een eettafel of bureau: er zijn zeker wat valkuilen. Allereerst de vraag of je tafel bestemd is voor binnen of buiten. Binnen gaat sowieso goed; met de normale eigenschappen van eiken in het achterhoofd. Hout is en blijft uiteraard wel een natuurproduct. 

Maar ook voor buiten zijn er met de juiste materialen en toepassingen zeker mogelijkheden. Helemaal als jouw unieke epoxy eiken tafel-project in een tuinkamer of op een veranda komt te staan. Dat is toch weer minder spannend dan wanneer er geen overkapping is. Deze factoren zijn belangrijk om rekening mee te houden. Laat je daarom goed voorlichten! 

Een van de belangrijkste eigenschappen van hout, is dat het kan werken. Dit wil je minimaal, of niet. Helemaal geen werking is bijna onmogelijk. Zelfs hout van een 100 jaar oude kapschuur zal, zodra het in een ruimte waar droge lucht gecreëerd wordt, een reactie veroorzaken. 

Veelal zal er in de eerste dagen of weken duidelijk worden, en bijna altijd gaat dit goed. Toch kan de vochtigheidsgraad van het hout bepalend zijn voor de kans op reactie. Een eiken epoxy tafel zou minder last kunnen hebben van deze werking. Dit komt doordat epoxy keihard wordt en als het ware een stijfheid aan de tafel geeft. Hoe meer epoxy, hoe meer het effect zichtbaar is. 

Een eiken epoxy tafel is vakwerk

We vertellen je ook graag meer over de toepassingen. Want het maken van een eiken epoxy tafel is vakwerk. Je hebt er ervaring voor nodig. Want elk project vraagt weer andere accenten of bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur, ondergrond, gietmal, giethoogte van je epoxy, en welke epoxy kies je überhaupt. Dit zijn zomaar wat thema’s die je kokende epoxy een sneeuwachtige neerslag of niet uitgeharde delen kan opleveren. En dan ben je weer terug bij af. 

epoxy eiken tafel

Daarnaast is epoxy niet goedkoop. Als je kiest voor goede kwaliteit, niet vergelend en UV-proof epoxy geldt dat het niet de meest voordelige tafel zal zijn. Maar aan een langzaam vergelende epoxy eiken tafel, daar kan je niks meer aan veranderen. Daarom is het belangrijk om hierbij van te voren goed stil te staan. Dit vraagt misschien iets meer investering, maar dit kan het verschil zijn tussen lang of kort van je kunstwerk kunnen genieten.

Want als je pronkstuk eenmaal geproduceerd is en bij jou thuis staat, dan denk je niet meer aan het geld. Nee, dan geniet je van het maken van onvergetelijke uren. Onvergetelijke herinneringen, samen of met anderen. 

Jouw unieke tafel maken?

Wil je nou eens vrijblijvend praten over de wensen die je hebt? Vul dan onderstaande contactformulier in en we nemen contact met je op. Wie weet zit jij binnenkort al te staren naar je eigen eiken epoxy tafel.

Wij maken tafels, jij maakt het je thuis.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.