Een boomstamtafel epoxy kopen.

Waar moet je op letten? 

Een boomstamtafel is van zichzelf al prachtig. De unieke tekening van moeder natuur die met olie extra uitgelicht wordt. Echte kunstwerken zijn het. Maar als je de boomstamtafel met epoxy verrijkt, kan de tafel ineens de eyecatcher van je interieur of het terras worden. Alleen al de plaatjes van boomstamtafels met epoxy trekken de aandacht. Op social media staan ze garant voor een hoop aandacht en likes. En terecht, het is een verrijking van je interieur. Maar zijn er valkuilen, addertjes, leeuwen en beren? Kortom; je overweegt een boomstamtafel epoxy, maar waar moet je eigenlijk op letten? Of wat is een eerlijke boomstamtafel epoxy prijs? We gaan je helpen. Wil je liever direct een offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook!

Boomstamtafel met epoxy: wat is een boomstamtafel

Boomstamtafels zijn er grofweg in 2 soorten. De eerste is een plak die in zijn geheel uit een boom is gehaald. Ook wel een slab, of een boomstamplank genoemd. Je ziet aan de nerftekening dat het hout uit een stuk gezaagd is. 

De tweede variant is een uit planken bestaande, verlijmde tafel met een boomrand. Dit lijkt dus een plak die in zijn geheel uit een boom is gehaald. Maar de naden tussen de planken verraden dat dit niet het geval is. De tekening loopt namelijk niet door. 

Het verschil tussen deze 2 varianten 

Als je naar de tekening kijkt, en vaak is dat bij een boomstamtafel met epoxy zeker het geval, dan is een verlijmde boomstamtafel minder mooi. Ook zijn de boomranden vaak wat rechter dan bij een tafel die in zijn geheel uit de boom is gezaagd.  

Spannender is misschien de volgende kwestie: hout werkt. Het is de kunst om het zo (lang) te drogen dat het zo veel als mogelijk uitgewerkt is. Maar omdat de omstandigheden voor de tafel veranderen zodra hij bij je thuis komt, is er opnieuw een aanpassing aan het vochtgehalte, de atmosfeer. Dit kan resulteren in werkend hout, zelfs kleine barstjes of scheuren. Dit hoort dus bij hout. Helemaal in wintertijden, wanneer er sprake is warm gestookte droge lucht. Helemaal als je de kachel en/of haard aanzet. 

En wat is epoxy?

Dit thermisch hardende goedje ontstaat als er 2 componenten samengevoegd worden. Het is eigenlijk ideaal spul om je creativiteit op los te laten. Wel moet je alles zeer goed afwegen, mengen, berekenen, binnen het tijdsframe van uitharding blijven etc. 

Daarnaast is het weer-, en waterbestendig. Bij normaal gebruik is epoxy kras-vast, keihard en goed te onderhouden. Ook kan de tafel tegen temperaturen tussen de +60, en -30 graden Celsius. Dit maakt het interessant, ook voor buiten. Indien je het voor buiten wil toepassen, moet het wel volledig gecoat zijn met epoxy. Wanneer het is dichtgemaakt, dan is het geschikt voor buiten. Sommige mensen kiezen ook binnen voor een transparante coating. Dit kan prachtige, glanzende resultaten opleveren. 

Maar epoxy staat vooral ook bekend om de opgevulde scheuren, gaten of grotere vlakken. En natuurlijk om de bekende riviertafels. Rustgevende stromen blauw, fascinerende gloed van lava of gewoon mooie combinaties die over je boomstamtafel epoxy lijken te lopen. Een boomstamtafel met epoxy staat voor onbegrensde mogelijkheden. Moet het parelmoer-effect hebben? Of metallic? Of ga je toch liever voor mat zwart gecombineerd met metallic gouden aders? Je kunt zelfs glitters, glasbrokken en stenen of andere objecten in je boomstamtafel met epoxy laten gieten. Verlichting toevoegen is ook nog een optie! Wat dacht je van een dimbare ledverlichting die je lavastroom lijkt te doen opgloeien als een levensechte vulkaan? 

Boomstamtafel epoxy prijs

Na alle opties die we hierboven hebben genoemd, komen we automatisch op de hamvraag; 

Wat is een eerlijke boomstamtafel epoxy prijs?  Dit is moeilijk te zeggen, maar we maken het zo concreet mogelijk voor je.

Als je de kosten van de juiste ingrediënten, de risico’s tijdens het maken, 21% btw en de uren bij elkaar optellen, kun je in elk geval een conclusie trekken: onder de €1.500,- is het onmogelijk. Al helemaal met grotere hoeveelheden epoxy. 

Een boomstamtafel epoxy begint bij €2.000,-. Wil je ook nog exclusief hout toepassen, dan komt hier een extra bedrag bij. Daarom is het niet de meest voordelige categorie. Maar het is het helemaal waard! Als je de boomstamtafel epoxy eenmaal thuis ziet staan, binnen of buiten, dan weet je waarom je dit wilde. Het zijn stuk voor stuk pareltjes. Een echte eyecatcher in je inrichting. 

Laat je goed voorlichten: we helpen je graag!

Wil je een keer vrijblijvend contact over jouw wensen en dromen? Vul dan onderstaand contactformulier in en we helpen je graag verder. Misschien zit je binnenkort met vrienden of geliefden gezellig te dineren aan jouw unieke creatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.