Boomstam tuintafel

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Koop de boomstam tuintafel van je dromen!

Een tuintafel waarvan het blad uit een schijf van een boomstam bestaat, maakt je tuin nog natuurlijker. Meestal is bij tuintafels uit een boomstam het tafelblad aan de zijkanten niet afgewerkt. Je ziet nog de oorspronkelijke vorm van de boom en bovendien krijg je alle nerven en noesten van het hout mooi te zien. Natuurlijker kan het niet! Misschien vraag je je af of je boomstam tuintafel wel veilig is buiten. Ja hoor, bij Oakwell hebben wij jarenlang ervaring met boomstamtafels voor buiten. Wij zorgen ervoor dat je tafel tegen vocht en vuil kan. We adviseren je wel om de tafel onder een afdak te plaatsen.

Hoe integreer je je boomstam tuintafel in je tuin?

Een tuintafel met boomstam laat zich makkelijk combineren met houten stoelen, houten banken en bloembakken. Ze staat perfect op houten vlonders. Combineer hout met hout of ga voor contrasten. De combinatie hout-metaal werkt uitstekend. Plaats je boomstamtafel op tegels of een betonnen ondergrond en ze krijgt een heel andere uitstraling.

Welke boomstamtafel kies jij? Je kunt jouw droomtafel volledig zelf samenstellen. Je bepaalt de grootte van het blad en ook de dikte. Ga je voor een kleine vierkante boomstamtafel, bijvoorbeeld voor bij je loungezetels? Of wil je een heel grote rechthoekige tuintafel met boomstam voor je buiten-eetkamer? Ook ronde en ovale tafels zijn mogelijk bij Oakwell. Jij kiest! Voor het onderstel heb je ook verschillende mogelijkheden: hout of metaal bijvoorbeeld. Dikke houten poten passen perfect bij een landelijke of minimalistische woning. Elegante houten poten gaan dan weer uitstekend bij een retro woning. Robuuste metalen poten zijn zeer stijlvol bij een landelijke of een industriële woning. Hierbij kies je zelf hoe het onderstel is opgebouwd. Kies je voor een trapezium-vorm, X- of Y-vorm of een meervoudig kruisvormig onderstel? Het kan allemaal bij ons.

De behandeling en het onderhoud van je boomstamtafelblad

Jij bepaalt zelf hoe je jouw tuintafel boomstam wilt laten behandelen. Je hebt verschillende opties. Beits dringt goed in het hout en beschermt je tafel heel goed. Het heeft een zachte matte uitstraling. Blanke meubellak legt een echte laag op het hout, zodat het ondoordringbaar wordt. Het geeft een iets intensere kleur aan het hout. Daarnaast bestaat er ook 2-componenten lak. De houtstructuur wordt met dit product minder goed afgesloten. Dit is dan ook een product dat vooral voor tafels binnen of voor tafels onder een degelijk afdak gebruikt worden. Tenslotte kunnen wij jouw tafel met epoxy behandelen. Dit is een kunsthars die vrij hard wordt en daardoor ook heel sterk. Wanneer we dit gebruiken voor tafels buiten, dan raden wij aan om het te combineren met een uv-stabilisator. De lak behoudt dan beter zijn oorspronkelijke uitstraling.

Het onderhoud van je boomstamtafel buiten is vrij eenvoudig en je hebt er geen speciaal materiaal voor nodig. Je wast de tafel om de drie maand af met water en niet-bijtende zeep. Je laat ze drogen en zet ze in de olie of de was. Meer hoef je niet te doen.

Zoek je een tuintafel met boomstamtafelblad?

Bij Oakwell kies je je tuintafel volledig op maat. Wij voeren ze uit zoals jij het wilt. Zo krijg je de perfecte tafel voor je tuin of je terras. Neem gerust contact met ons op en wij bespreken samen met jou welke tafel wij voor jou kunnen maken.

Terug naar producten

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.