Behandeling van de tafels

De behandeling van jouw tafel

Nadat onze machines en vakmensen de tafels hebben gemaakt, worden deze met zorg nagekeken. Als het meubelstuk klaar wordt geacht voor de volgende stap, begint het afwerken en de behandeling van je tafel. De vervolgstappen kunnen per product verschillen. 

De 3 belangrijkste stappen: 

Schuren van de tafel 

Nadat een tafel-brede schuurmachine zijn werk heeft gedaan wordt de tafel met een fijnere korrel nogmaals geschuurd. Hoe fijner de korrel, hoe gladder het oppervlakte. In sommige gevallen volgen er zelfs zeer fijne korrels, voor een bijna glanzend effect. Bij epoxy gaat dit proces zelfs extreem ver. Hier wordt letterlijk geschuurd tot hij glanst als een spiegel. Tenminste, als dat besteld is. Schuren klinkt misschien saai en onzinnig, maar het zorgt ervoor dat de tekening van het hout extra goed uitkomt. Eigenlijk wekt het de tekening van de natuur weer tot leven, voor straks in je interieur.

Oliën van de tafel

Elk geschuurde houten oppervlak dient te worden beschermd. Vaak wordt er ook kleur toegevoegd aan deze beschermingslaag. Bij Oakwell maken we gebruik van het geavanceerde Rubio Monocoat Oil Plus 2C. Dit middel kleurt en legt middels moleculaire binding een snel hardende laag op het oppervlakte van het hout. Het is sterk, kleurvast en biedt bescherming. Ook is het bewerkte oppervlakte veilig bevonden om in contact te komen met voedsel.  Een alles-in-een vloeistof die past bij de hoge kwaliteitseisen van Oakwell. 

De passie van Oakwell

Zoals we eerder vermeld hebben; mensen maken het verschil. Ook hier geldt; hoe mooi de machines en materialen ook zijn, de mensen doen het. Als er niet met passie, toewijding en vakmanschap aan het meubel wordt gewerkt wordt het nooit het béste resultaat. 

Niet geheel toevallig vormen de eerste letter’s van “Schuren”, “Oliën” en “Passie” het woord “SOP”. Uiteraard is het dagelijks onderhouden van het oppervlakte onmisbaar. Een vochtige doek, al dan niet met wat milde schoonmaakmiddelen. Elk oppervlakte heeft haar eigen aanbevelingen, laat je dan ook goed informeren. 

Het schuren is al gedaan. Gebruik daarom nooit schuurmiddel of schuursponsjes. Als je het oppervlakte goed onderhoudt, geregeld oliet of reinigt dan zal je versteld staan hoe lang je meubelstuk mooi blijft. Zo ben jij de onmisbare laatste schakel.

Als je kritisch naar het maakproces kijkt, blijkt elke schakel onmisbaar. Maar de afwerking zou de finishing touch moeten zijn. Het mooie halffabricaat tot een prachtig eindresultaat maken. Daar gaan we voor.

Enthousiast geworden? Vraag direct een offerte aan.

Wij maken tafels, jij maakt het jouw thuis.

Veilig en snel betalen
iDeal & Paypal

Van 09.00 tot 21.00
06 – 46 06 60 96

Stuur een e-mail
info@oakwell.nl

Stel je vraag direct
via het contactformulier.